Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


III.Fejezet Hihetetlen de megtörtént

III. Fejezet

 

Hihetetlen, de megtörtént!

 

Egy nyugodt nyári este.

Kellemes nyári este, a horda tagjai elégedettek voltak életük pillanatnyi állapotával. Ki – ki nyaralásból, strandról, kirándulásból és más szórakozást, kikapcsolódást nyújtó elfoglaltsága után tért haza. A bibliai Bábel tornyának építésénél nem lehetett akkora zsivaj, amilyen akkor a nagyszobában volt.

 

Mindenki túlbeszélte a másikat, élményanyaguk volt bőven. Rudi a harmadik évében járó, feltörekvő hím volt az események időpontjában. Mindenkit üdvözölt, körbe szaglált, megvizsgált, ellenőrzött. Kiürítette zsebeiket, majd a csomagok környékén sertepertélt. Megpróbálkozott a műanyag zipzárak szétrágásával, ami különben egyik kedvenc időtöltése. Legyen az ruhán vagy táskán, neki egyre megy, csak szétkap-hassa.

Javában tartott a horda viszontlátási örömünnepe. Valószínűleg, a majom nem ismerte személyesen az élménybeszámolóban elhangzó gyerekeket, tanárokat - utóbbiakat, jobb is-, így őt ezért nem kötötték le a végett nem érő történetek.

 

    Ezután a horda visszazökkent a minden napos életébe. A majdnem, minden naposba. Rudi észrevette, hogy lankadt az őt felügyelők figyelme. Ezt, rögtön ki is használta! Ellenőrizte a pókok terráriumának ajtaját, jól nyithatók – zárhatók – e.

Csakis erről lehetett szó, mert eszébe nem jutna megenni néhány nagyobb pókot! Ő, nem ilyen! Esetleg, simogatni akarta őket, még ez is hihető. Feltételezni sem merjük, hogy a család kedvence sunyi módon táplálkozási szándékkal próbált becserkészni néhány madárpókot.

  

     Miután, ez - az általunk egyébként nem feltételezett - a terve meghiúsult, érdeklődése a régi kiadású könyvek felé fordult. Az ezüsthátú szerint „Információ éhsége és tudásvágya” készteti arra a majmot, hogy megegye a könyvek egy részét. Olyan könyvekről van szó, amit még a gyerekeitől is félt. Na, ja.. azok nem harapnak, ha rájuk szól, hogy tegyék le! Még véletlenül sem a kiszáradt enyv, a régi lapok különleges illata és íze miatt szereti a majom! Szokásunkhoz és kötelességünkhöz híven megakadályoztuk Rudit a könyvek „kiolvasásában”, még annak árán is, hogy begyűjtöttünk néhány enyhe, harapást

 

   De, azon az estén a majom nagyon elemében volt. Szerette volna megbosszulni, amiért nem ő állt a horda figyelmének a középpontjában. Több kiváló színész (Funes-től, Laurence Oliviéig) és még több bajkeverő egyesült ebben a majomban. Következő húzása a szobafüggöny leszedése volt. Felmászott a sötétítő függönyön és azon kapaszkodva kiakasztotta a csipkefüggöny csipeszeit. Ezzel is munkát adott az ezüsthátúnak, aki szintén unta az élménybeszámolók áradatát. Azon nyomban nekiállt a függöny felrakásának. Csak úgy „legényesen”, talpig alsónadrágban (meleg este volt) kiállt az ablakpárkányra, ott lábujjhegyre állva, kissé pipiskedve felrakta a függönyt.

-„Minek neki létra, 172 cm-es daliás termetével mindent elér!” A gyerekek megszakadtak a nevetéstől:„Odanézz, apu úgy tornázik az ablakban, mint a Rudi ! ”

 

    Közben, a majom érdeklődéssel figyelte az ezüsthátú mutatványát, és tekintete újabb csibészségről árulkodott. A horda a röhögéstől eltekintve feszült állapotban volt, mert az „öreg ezüsthátú” korábban, egy ilyen akció során kitörte a szobaablakot. Megnyugtató volt számukra, hogy azóta gyakorolta a függöny felrakását néhányszor, és a kiszédülésétől sem kellet tartani, hiszen korábban ugrott néhányat ejtőernyővel. Amikor függöny végre a helyére került, mindenki megnyugodott. A Rudi tetszését elnyerhette a mutatvány, mert néhány perc múlva újra leszedte a függönyt, ez talán a produkció visszatapsolását jelentette nála. Hiába, mindig hálás közönség volt.

   De, most viszont nehezítette a vezére dolgát.(Minek ez az állandó rivalizálás fiúk?) Pár darab függönycsipeszt kidobott az ablakon. A gyerekek kajánul, de teljesen jóindulatúlag felhívták apjuk figyelmét a történtekre :

-„ Apu, munka van ! ”

Az ezüsthátú felmérte a helyzetet, tekintete nem sok jóval kecsegtette a majmot, aki érezvén a bajt menekülni kezdett. Bebújt minden alá és mögé, ami az útjába került. Kettejük rövid kézitusájára az előszoba végén került sor. Ennek végén a majom fel lett csavarva a szobabicikli kormányára. Ezúttal is a lovagiasság szabályai szerint végződött a vitájuk, még vér sem folyt. Úgy látszott a majom is lenyugodott. A későbbiekben csak egy cellux ragasztó tekercset rágott szét illetve tekert magára. Miután, egy kiadós epilálással felérő művelet során megszabadítottuk a ragasztótól és szőrzetének egy részétől, beállt a nyugalom.

 

   Ott, járt-kelt közöttünk. Semmi olyat nem tett, amely felkeltette volna figyelmünket, de egyszer csak, úgy hirtelen kigyulladt a televízió. Jó nagy lángok csaptak föl belőle. Mivel a televízióban láttunk néhány tűzoltós filmet, tudtuk mit kell tennünk, és a család közös ügyködéssel eloltotta a lángokat. A Rudi nagyon megijedt a tűztől. Megállapítottuk, hogy a lángok ellenére, kívülről nem sérült meg a tévé. Nem volt mit tenni, a konyhából bevittük a másik tévét a nagyszobába, mert szükségünk volt a napi betevő kultúrára, ezzel ha időlegesen is, de megoldódott a probléma.

Másnap reggel sikerült telefonon, egy szerelőt találni. Így szerencsénkre délelőtt már megjelent a TV. szerelő mester. Szétszedte a készüléket, figyelmesen megvizsgálta, majd közölte:

-„Nem lehet virágot tartani a tévén, mert locsoláskor befolyik a víz, és ettől kigyullad”.

Megmutatta hol folyt be a víz, ami a képcső nagyfeszültségű tekercsét érte el, ezért gyulladt ki a tévé.

-„ Remélhetőleg nem ment tönkre a képcső, mert az drága buli lenne.” - közölte a mester és magával vitte volna a tévét. De, mivel nem volt fiatalnak nevezhető, az ezüsthátúra várt a megtisztelő feladat, hogy a parkolóban álló kocsijához cipelje a tévét. A művelet végrehajtásáig páni félelem uralkodott a horda tagjain, tartottak tőle, hogy a szupertévé amortizálva lesz.  Nem lett, a vezér viszont borús tekintettel érkezett vissza.

-„Gondolkodtam” - mondta. -„Mi is” -volt a válasz. -„Tegnap este a tűz előtt, szeretett majmunk ült a tévé tetején, rápisilt és a műanyag szellőzőnyílásokon keresztül a pisi folyt bele a tévébe, ez okozta a tüzet ! ”

Hát, ez valóban így történt. Amúgy, ”szerencsénk„ volt. A képcsőnek nem történt baja, 8000 Ft-ból megúsztuk, hogy a majom WC-nek nézte a Sonyt.    

 

 Rázós dolgok.

Rudi egyik kedvenc tartózkodási helye a fürdőszoba. Az a rengeteg jóízű krém, fürdőhab, szappan és más kencefice lenyűgözi őkelmét. Mindenek mellett a tükörben állandóan látható egy másik hím, akivel lehet keménykedni. Szeret erőfitogtatási rituálékat végezni a tükör előtt. A ruhák szárítására szolgáló mini fregoli, pedig csodálatosan működik hinta-ként is. Talán ilyen megfontolásból és még másért is sok időt tölt a fürdőszobában.

   Elméletileg, mindennek a pipereszekrényben lenne a helye. Ámde, ekkora hordában mindig vannak trehány tagok, akik nem pakolnak el. A majom, pedig szép csendben végigkóstol mindent, amit csak talál. Ezt nagyon sokszor megtette, illetve megteszi ma is. Fiatalabb korában nem boldogult a pipereszekrény zárjával, mivel a vezér megbütykölte, trükkösítette a nyitását. Ma, nem jelent ez sem akadályt, ha kell, erőből letöri az egészet. A „Kaloderma” és más egyéb krémek tetejét a fogával leszakítja, a krém egy részét megeszi, a többit szétkeni a csempén. Kedvence a pattanások elleni szer, ezt úgy nyomja magába, ”Mint kacsa a nokedlit”. Igaz, serdülőkorában nem is volt pattanásos. Lehet, a krémnek köszönhetően megúszta. Csak akkor a használati utasítást kellene átírni, mert nem kenni kell, hanem inni.

   A fürdőszobában van egy fémből készült sarokpolc. Erre csalinak, műanyag játékok vannak kirakva. Ezekkel szokott játszani (többek között), amikor napközben be – bemegy elfoglalni magát, oldani az egyhangúságot. Időnként meg nézzük, mit művel. Egy alkalommal, megunta a testápolókat és a fémpolcon ülve észrevehette a hálózati dugaszoló- aljzatot. Régóta piszkálhatta -nem vettük észre-, mert lyukat kapart az aljzat mellett. Addig, bővítgette, amíg az ujjhegyeivel sikerült elérnie a feszültség alatt lévő vezetéket. Akkor történt a baj! Ott a fémből készült polcon üldögélve, megcsapta a 220 voltos feszültség. Akkor még nem tudtuk mi történt vele, miért ez a nagy sivítás. Elindultunk a fürdőszobába, de akkor csipogva, csicseregve megjelent a majom a küszöbön. Fenekét a földön húzva, békajárásban csoszogott, minden szőrszála felállt, úgy nézett ki, mint akit felpumpáltak. Rögtön az ölünkbe kéredzkedett és továbbra is csipogva mesélte (ezt gondoljuk) a vele történt megmagyarázhatatlan esetet.

 

     Ismétlés

Később, egy divatos, csicsás elektromos hosszabbító került a horda birtokába. Rudi azonnal érdeklődést tanúsított iránta. A műanyag aljzatot nem tudta szétrágni (ma már, nem lenne akadálya), a vezetékkel próbálkozott. Nem engedtük neki, azonban egy maká-kó nem adja fel, és nem felejt. Napokkal később eljött az általa várt pillanat. Senki nem vette észre, mikor megkaparintotta a hosszabbítót, és észrevétlenül eltulajdonította. A többire csak az eseményekből és a hosszabbító állapotából következtetünk. Be volt dugva a hálózatba, ami nem zavarta őt és megrágta a vezetéket. Áldásos tevékenységének hatására újfent megcsapta a 220 voltos feszültség. Megint a csipogására figyeltünk fel, a lányok szobájában találtunk rá a tupírozott szőrű majmunkra. Mintha, egy fodrász szalonból lépett volna ki, a divatos frizurája úgy állt, mint a cövek. Elképzelhető, hogy nem esett jól neki az áramütés, mivel képességei fejlesztésébe fogott, és jelenleg képes megkülönböztetni az eltérő vezetékekben, folyó áramerősséget. Tudja melyikben, van 220 volt. Mindannyiunk megkönnyebbülésére, a közben eltelt időben, a gyenge áramra szakosodott, így azóta nem érte áramütés.

 

Központi antenna.

Jó dolog a központi antenna. Élvezzük is minden előnyét –ameddig tudjuk. Egy kissé zavaró, hogy a majmunknak is tetszik.. a kábel.

 Az ezüsthátún kívül mindenki tévézik. Ő, pár éve kétnejűségben él. Az „alfa nősténye” mellett örök hűséget esküdött a számítógépének is. Rudi gyanítja, valami érdekesség lehet a számítógépezésben. Többször megpróbált már rájönni arra, vajon mi köti oda a vezért? Ezekből a próbálkozásaiból gondjai adódtak, a számítógép kizárólag az ezüsthá-túé. De, ez más történet.

 

   Szóval; egy nőstényeknek készült romantikus, szerelmes, sírós-rívós film közben elment az adás. Kapcsolgatás minden csatornára, semmi változás. Az Ezüsthátút elrángattuk a számítógéptől, aki rövid vizsgálódás utáni megállapítás -„Elment a központi antenna. Biztosan valaki tapétázott alattunk, és közben megbolygatták a rendszert, attól a ponttól nem jön föl a vétel ”.

Szakértése után visszaült a számítógép elé. A horda egy fiatal tagja, felderítésre indult, van –e alattunk vagy felettünk vételi lehetőség. Izgatottan jött vissza;

-„Mindenhol nézik a filmet!”

Ennek hallatán az „alfa nőstény” erőteljesen utasította a vezért:

-„ Kapsz öt percet, hogy megcsináld a tévét ! ”

Lett is foganatja a „kérésének”. Az ezüsthátú lázas tevékenységbe kezdett. De, nem azért, hogy a horda tévét tudjon nézni. Sokallta azt az öt percet, amit a „Carmen-nek” nevezett számitógépétől távol kell töltenie. Mellesleg, ő tartotta szemmel a majmot, amikor az a látóterében volt. A tévének és az antenna csatlakozónak nem volt semmi baja. Az antennakábel ellenőrzése során, sok helyen folytonossági hiányt talált annak szigetelésén. Végül meglett a hiba oka.  Az előszobában, Rudi hálója mellett van rögzítve a kábel, egy helyen nem csak a szigetelést rágta meg és ette ki belőle az alumíniumárnyékolást, hanem átharapta az adás továbbítására szolgáló vékony rézdrótot is. Persze, a gyors javítást követően a nőstények a vezért okolták, amiért lemaradtak a film egy részéről. A vezér nem esett kétségbe, felajánlotta elmondja az egész filmet, mivel annyira egyformák az ilyen stílusú műremekek. Rudi, a vitában vezére mellett foglalt állást, vállán ülve erős hangon fegyelmezte a lázadó, hangoskodó nőstényeket.

 

 

Törzsvásárlók lettünk.

Miután, a kis „vezér utánzatot” kétszer megrázta a 220 V-s áram, érdeklődése a  veszélytelennek tűnő gyengeáram felé fordult. Nehezen leszoktattuk a központi antenna rendszeres rágásáról, de figyelmünket kijátszva, új elfoglaltságot talált magának.

Néhány napig nem igazán tűnt furcsának a telefonunk némasága. Majd, egyre többen  kérdezték;

-„ Miért nem veszítek fel a telefont? ”.

Speciálisan kiépített, 10 méter hosszú csatlakozó zsinór tartozik a készülékhez.  A dugaszoló ajzat, olyan szerencsét- len helyen van a lakásban, hogy az borzasztó.  -„Valaki” elé állított, egy kb. két mázsás terráriumot. Amikor ellenőrizni akarjuk, akkor nem kis energia ráfordítással el kell húzni a terrárium egyik sarkát a faltól.

 

-„Rossz a telefon?, Bízzátok rám, majd megjavítom ! Én, szerszámkészítő vagyok, olyan papírom van, hogy a harangöntéstől a kínai ABC-ig mindenbe szakértőként beleszólhatók!”

-hangzott az ezüsthátú szerény reakciója. A család egyik „ezermestere” azon nyomban nekiállt és szétkapta a telefont. Természetesen, Rudi cimborája ott serénykedett körülötte.

   - „Ennek belül semmi baja! – mondta, majd „Ki vette el a csavarokat?”  -kérdezte.

 

A kérdés elhangzását követően a majom azonnal repülőrajtot vett a konyha irányába. Ebből egyenesen következett, hogy a csavarok a pofazacskójában lehetnek. Senki nem vehette el a majomtól a „lopott holmit”, csak a vezér. Egyedül indult a „szarka” után. Rövid kergetőzést követően beszorította a fürdőszobába, leteperte és kibányászta a majom szájából, az ott féltve őrzött csavarokat. Diadal ittasan tért vissza a szobába, Rudi pedig a szobaküszöbről folyamatosan makogott valamit, megközelíteni viszont nem merte a vezért.

  

   A telefon összerakása után az ezüsthátú felkészült a terrárium elhúzására. Ez abból állt, hogy elővette az egy méter hosszúságú pajszert. Mondtuk, először a zsinórt nézze meg, előfordulhat, hogy az tört meg valahol. Ám, nem lehetett beszélni vele. Elrángatta a helyéről a terráriumot, közben lefejelte az ajtófélfát. Kedvenc majma ugyanis egy nagyra nőtt házi pókot vett észre a terrárium alatt. Mielőbbi elfogyasztása érdekében dobbantónak használta a vezér hátát, és olyan bakugrásszerűen eredt a pók nyomába. Mivel a vezér nem számított egy lökésre, fejjel nekiesett az ajtófélfának. A horda tagjai diszkrét hahotába kezdtek, feltűnés nélkül hanyatt vágták magukat a röhögéstől.

-„Most mit röhögtök? A pajszer egyik vége tűhegyes! Majdnem harakirit követtem el magamon!  -dohogott a vezér.   Miután, rendeződött a helyzet, előkerült a mérőműszer és lemérte a csatlakozó feszültségét. Ez is rendben volt. Nem maradt más hátra, csak a zsinór teljes hosszában történő ellenőrzése. Rögtön meg is ejtette, és láss csodát; három helyen szét volt harapva. Nem hagyhattam ki a:

-„Látod, ha rám hallgatsz, akkor az én eszem és a te erőd csodákra lett volna képes!”- megjegyzést.

 

  Nem messze a lakásunktól van egy villanyszerelési-elektromos szaküzlet. Az ezüsthátú másnap vásárolt tíz méter vezetéket, a két végére speciális fogóval roppantották rá a csatlakozókat. Ez a készlet három napig kitartott. Utána újat kellet venni. Az ötödik készlet vásárlásánál az üzlet tulajdonosa, félénken érdeklődött ;

„Telefonszereléssel foglakozik? Nagyobb tétel vásárlása esetén kedvezményt adok! ”

A vezér kínjában elmondta;

-„Csak a család kedvenc majma szokott rá a vezeték, roncsolással történő ellenőrzésére!”

 

  Nem véletlenül volt ez az ember, kereskedő vagy lehet, hogy jól ismerhette a majmokat. Mert ezután, amikor az ezüsthátú belépett az üzletbe, a háta mögötti polcról levett, egy előre elkészített, becsomagolt tíz méteres telefonzsinórt, és;

-„Az a kis rosszcsont, megint telefonált?” - kérdéssel színesített mosoly kíséretében átadta az árut. Egy idő után az emberekkel tömött boltban soron kívül szolgálta ki az ezüsthátút;

”-Elnézést kérek mindenkitől, de az úr törzsvásárlónk.”

Mint, minden, ez is véget ért egyszer. Rudi magától leszokott arról, hogy a telefonzsinóron vezesse le a mérgét. A kereskedővel az óta is jó a kapcsolatunk, de sajnálja, hogy a majom változása miatt elesett egy hasznot hozó üzlettől.

 

 Filmcsillag születik.

Nem vállalunk minden állatunkkal filmezést. Általában, lassan halad a forgatás, sok időt vesznek igénybe a különböző beállítások, és a jelenetek próbái, felvételei. A túlzottan sok ismétlést pedig nem minden állatfaj viseli el. Hüllőkkel és madárpókokkal viszonylag könnyű a filmezés. Majommal nem volt gyakorlatunk.

Egy régi, kedves ismerősünk kérésére és a mi rábeszélésünkre Rudi elvállalta a filmezéssel járó, megerőltető munkát. A forgatás helyszíne a „Füvészkert” volt. Későn, este 10 órakor kellett munkába állnia. Természetesen, Ő volt a német film sztárja. Az előzetes megbeszélésen elmondták, mit kell majd csinálnia. Biztosak voltunk abban, hogy nem lesz gond, simán „alakítja” a ráruházott figurát. A rendező és a stáb már nem volt ilyen derűlátó, rendelkeztek némi tapasztalattal. Aggódtak:

„-Mi lesz akkor, ha a majom felmegy a tíz méter magas pálmák valamelyikére, és nem akar lejönni onnan?”

Az ezüsthátú született németként, enyhe angyalföldi akcentussal beszélt a rendezővel;

-„Miből gondolod, hogy felmászik a pálmára? Életében nem látott még pálmát! Az egész világból, Budapest három kerületét ismeri, és azt, amit a Spektrumon látott!”

A rendező nem hitt a fülének és kérdően a tolmács felé fordult, aki megerősítette a hallottakat. Látszott rajta, komolyan vette az ezüsthátú szavait (még nem ismerte), és megvan a véleménye a magyarról. Végül, megnyugtattuk;

„- A mi Rudink nem fog felmászni a pálmákra ”

Közeledett a forgatás napja. Megszerveztük utunkat a forgatásra. Mivel a majom nem szeretett autóban utazni, nehézségekkel számoltunk. Úgy határoztunk, nem lesz szabadon az autóban, a hordozható ketrecében teszi meg az utat. Indulásnál, ideges lett a ketrecbe történő berakásánál. Ketrecébe zárva vittük a kocsihoz, nem mehetett fel a megszokott fáira, nem üdvözölhette a kutyákat, egyszóval nagyon nyűgös volt. Főleg akkor kapott dührohamot, amikor meglátta kedvenc Trabantját.

-„Egy sztárt, ilyen autóval szállítani ! Hol a limuzin? ”

A ketrecével együtt, begyömöszöltük a hátsó ülésre, és elindultunk végre. Három perc sem telhetett el, elértünk egy forgalmas, közlekedési, lámpákkal bőven ellátott kereszteződésbe. A járdán, körös-körül butikok, presszók, pizzériák, utóbbiakban pezsgett az élet. Várakoztunk a zöld jelzésre, amikor a járdáról nagy sebességgel egy Lada kanyarodott az útra, és zizegve, nagyot csattanva megállt a Trabant csomagtartójában. Előre vágódtunk néhány métert. Közben a majom nagyon megijedt és kitört a ketrecéből. Iszonyú sivítás, sírás közben, rögtön a „pilóta” szerepét alakító ezüsthátú vállára pattant és híg székletével minden képzeletet felülmúló módon megtisztelte. A vezért nem hozta ki béketűréséből a csattanás ténye, fél arcáról és nyakáról egy laza mozdulattal letakarította Rudi székletének egy részét, majd megjegyezte;

-„Nem tudtam, hogy a papúndekli ilyen rugalmas! ”

A majmot nem lehetett visszatenni a ketrecbe, nevelő anyja nyakába kapaszkodott és vadul szívta azt. Amikor kiszálltunk a Trabi romjaiból, a Lada fiatal vezetője kocsija mellett térdelt és könnyezett;

 -„Teljes felújítás után, délelőtt hoztam el a fényezőtől, holnap jön a vevő érte!” -motyogta.

- „Inkább a szemészetre járnál, mint pizzériába ”,- foglalta össze véleményét az ezüsthátú.

Viszonylag, hamar megtörténtek az ilyenkor szokásos formaságok. A Trabi is üzemképes volt, bár kissé viseltes, így beültünk a leamortizált kocsiba és elmentünk a forgatásra. Megpróbáltatásaink, ezzel nem értek végett. Rossz kapun mentünk be a füvészkertbe, tolatásnál defektet kaptunk. Az a pár száz méter abroncson, már nem számított. A „szerencsés” megérkezésünk után kiderült, nem tudunk kereket cserélni, mert a lebombázott csomagtartóból lehetetlen kivenni a pótkereket. A forgatócsoport még nem volt sehol. A vezér telefonon odarendelte a segítőbrigádot, akik hoztak pótkereket, és legalább ez a probléma megoldódott.

Este 11 óra környékén megjöttek a díszletezők, elkezdték a helyszín berendezését. Belesápadtunk, mikor kezdődik a forgatás? Még hátra voltak a világosítók, szereplők stb. Ez sem kezdődött túl jól. Meleg-, és hideg étel, ital viszont volt bőven, tehát a büfé kocsi körül múlatta mindenki az időt. Az ezüsthátú a Rudi miatt, rengeteg zöldséges köretet kért a húsokhoz. Az asztalnál, a majom az ölébe ült és soha nem látott módon, hihetetlen kultúráltan evett a tányérjából. Úgy viselkedett, mint egy angol Lord. Mindenki azt várta, mikor fog megszólalni, és kést-villát kérni. Viselkedésével teljesen elvarázsolta a stábot. Kapott tejszínhabos kávét is, hiszen bírnia kellett a gyűrődést. A várakozás ideje alatt az ezüsthátú megmutatta a majomnak, hogy természetes lakóhelyén milyen növények élnek. Bizony, a Rudi megkóstolta azokat és elégedettnek tűnt a vegetációval.

 

Éjjel 2 órakor került sor a Rudi által jegyzett jelenet forgatására. A rendező, tolmács igénybevételével még egyszer elmondta, mit is vár a majomtól. A hölgy hevesen mutogatott, gesztikulált mire a Rudi egy egészségeset beleharapott az ujjába. Vér, elsősegélynyújtás stb. Közben észrevettük a hosszú tűzoltólétrákat.

Úgy látszik, nem hitték el a vezérnek, hogy a majom nem fog felmászni a pálmákra, mert ez angyalföldi majom, nem ázsiai! A vezér és „fia”, együtt elpróbálták a jelenetet néhányszor, de a majmon hám és hosszúpóráz volt. Ezután minden még egyszer be lett állítva, a majomról lekerült a hám és a póráz, majd, elhangzott a „felvétel” kiáltás és élesben kezdődött a prudukció. Előtte, az ezüsthátú megbeszélte a rendezővel, hogy ahol a majomnak ki kell mennie a képből, ott én várakozhassak a mi drágánkra.

Csodák csodájára, Rudi, mint egy született filmsztár megcsinálta a jelenetét elsőre. Kamera leállt, és a forgatócsoport feszülten várt, kit támad meg a majom? Vagy melyik pálmára mászik fel? Vágni lehetett a feszültséget, a majom nevelő anyjától két méterre megállt, és nézelődött. A síri csendben, felhangzott egy, a majom által ismert és kedvelt hang. Az anyja kinyitott egy dobozos sört! Ez eldöntötte a majom dilemmáját, azonnal anyjához ügetett, ölébe mászott és elkezdte a sör fogyasztását. A forgatócsoport fellé- legzett, nevetgéltek, többen meghívták a majmot még néhány sörre. Azonban, ezt –állatvédők figyelem- nem engedtük meg. Bevált az elképzelésünk, mivel kezdettől fogva sörrel akartuk a Rudit megakadályozni a pálmafák birtokbavételében. Közben, a rendező megnézte a felvételt és roppant módon elégedett volt! Nem kellett megismételni. Hajnalban haza döcögtünk. Másnap, a biztosító totálkárosra minősítette a Trabit.

Ez is, csak egy átlagosan mozgalmas nap volt a horda életében.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Аренда авто Крым

(Maxbat, 2020.01.21 08:39)

Рекомендуем Вам услугу <a href=https://xn--82-6kc.xn--p1ai/>аренда авто симферополь аэропорт</a>. Наша фирма А82 занимается данным видом услуг довольно длительное время и за эти годы мы получили массу положительных отзывов. Если вы хотите объехать за небольшой промежуток времени, максимальное количество мест в Крыму, автомобиль на прокат может помочь вам в этом.
Вы живете в Крым, но у вас нет личного транспорта, но не привыкли растрачивать время по пустякам? Взгляните на пользу от аренды авто:
- вы не зависите от от общественного транспорта (билеты, расписание и т.д.), когда и когда захотели, туда и поехали!
- если вам предстоят многочисленные поездки, прокат авто выйдет намного дешевле, чем такси!
- вас никто никуда не торопит, арендованный автомобиль в вашем распоряжении на весь срок аренды!
- вы не будете переживать о внешнем виде автомобиля, машина будет доставлена вам полностью чистой и заправленной
- вас не должны волновать проблемы безопасности, все наши машины находятся в хорошем состоянии, застрахованы и постоянно проходят техосмотр!
К тому же, что в ряде крымских перевозчиков сейчас много иногородних водителей, не ориентирующихся в регионе и цена поездки, временами, может составлять большую сумму!

Чтобы арендовать у нас автомобиль нужно совсем немного времени и документов. Можно заполнить форму заказа онлайн, на сайте, укажите какой вам необходим автомобиль, куда, во сколько и на сколько вам его доставить. Или вы можете связаться с нами по телефону (Viber/WhatsApp) или заказать обратный звонок. У нас <a href=https://xn--82-6kc.xn--p1ai/price/>цена на прокат авто симферополь</a> самый минимум на полуострове!

Где отдохнуть на море

(Arinachoonee, 2020.01.19 07:13)

Здравствуйте, хочу поинтересоваться где вы отдыхаете? Собираемся с семьей отдохнуть и нагуглили по <a href=http://www.moemore.com/turtsiya/stambul.html>ссылке</a> советы для путешественников. В принципе есть желание отправиться к морю в Европу примерно в Латвию, Кипр или в Сербию. Посоветуйте где сейчас предпочтительнее отдохнуть?

мошенники и разводилы

(Michaelabips, 2020.01.18 09:39)

Мошенники и аферисты, продают поддельные документы. Продажа поддельных удостоверений. Не ведитесь. Люди. Заводят уголовные дела . Людей сажают
pravaspec@gmail.com
stroykaates@gmail.com
prava.legalds@protonmail.com
prava.pravaud3@gmail.com
prava.pravaud4@gmail.com
prava.pravaud5@gmail.com
prava.pravaud1@gmail.com
prava.pravaud2@gmail.com
prava.pravaud6@gmail.com
prava.pravaud7@gmail.com
prava.pravaud8@gmail.com
dok.na.spec@gmail.com
dopog2000@gmail.com
dopog6@gmail.com
dopog2020@gmail.com
stroykaatru@gmail.com
specstroyka88@gmail.com
pravasprf@gmail.com
gims20201@gmail.com
prava.pravaud13@gmail.com
support@help-prava.top
prava.pravaud15@gmail.com
prava.pravaud10@gmail.com
prava.pravaud11@gmail.com
dallaschoins@gmail.com
prava.pravaud14@gmail.com
prava.pravaud15@gmail.com
prava.pravaud16@gmail.com
+7 (901) 304-09-15
+7-999-535-30-27
+7 (958) 762-94-88
+7.9013000324
+7-999-534-26-78
+7-999-534-86-93
+7-999-537-29-36
+7-981-797-77-73
8-981-111-63-17
+7(931)311-82-47
8-931-311-82-41
8-931-311-81-94
+7-931-311-82-33
+7 (967) 013-11-80
+7-999-536-48-13
+78003503118
+7-981-797-77-73
+7-999-536-76-17
+7-999-221-82-71
+7-999-534-26-78
+7-981-737-77-76
+7-999-534-86-93
+7-999-537-29-36
+7-981-111-63-26
+7-999-535-30-27
+7-999-536-48-13
+7-999-537-07-63
+7-981-111-63-26
https://bez-prav.com/
https://goprava.com/
https://prava-tech.com/
https://online-prava.com/
https://prava-piter.com/
https://kupit.rfspecdoki.com/
https://prava-dopog.com/
https://help-prava.top/
https://stroyattestatinfo.com/
https://kupit.pravaspectehnika.com/
https://documentu-avto.online/
https://e-prava.com/
http://dopog-rf.com
https://online-prava.com/
https://kupi-voenik.com/
https://pravarf.com
https://specprava-msk.com/
https://prava-sts-pts.pw/
https://udo-ohranika.pw
http://sochi.udo-ohranika.pw/
https://bez-prav.com/
https://prava-tech.com/
https://spb.prava-sts-pts.pw
https://specprava-piter.com/

Ethical Install fus

(cnetawkoih, 2020.01.17 13:16)

workerРІs lam <a href="http://tookviagra.com/">croatia viagra 100mg</a>
http://studiomariano.net/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=750692

Hi, look at an interesting site

(Philiphet, 2020.01.17 10:14)

Hi, be sure to check out this site https://bit.ly/32h3zpS

Fitting Attitude fus

(rpxqaazgcc, 2020.01.17 07:48)

Flashed the on a law was close to the legendary precise of Argentina in 1683 <a href="http://sildenafilbbest.com/">generic sildenafil 100mg</a>
http://ilove-pc.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=335692

стеллажи металлические для книг купить

(Kevincib, 2020.01.17 05:10)

Теперь большим спросом пользуются столешницы круглой формы, с плавными углами. Существуют страшно редкие заказы и каждая фабрика разве производитель сделают обтяжку той кожей сиречь материалом, которую предоставит самовластно клиент.Воеже визуально увеличить, изменить пространство, используют настенные дополнения предварительно мебельной композиции в виде полочек, подсветок, картин, зеркал. Особенности конструкции перегородок позволяют экспериментировать с их формой и заполнением ради достижения запланированного дизайна. Каким принужден водиться комната руководителя? Его обличие принужден преобладать могуществом, тонкими чертами, отображающими натура управленца. Рекомендуется единовременно в полгода производить профилактику в виде смазывания парафином направляющих реек, регулировать петли и замки. Это прочные и сделаны с качеством диваны. Кроме один момент – правильное положение, которое также влияет для сохранение потребительских качеств. Выбор креслаЛичностные качества предпринимателя и офисная мебель
<a href=https://sever24.ru/meditsinskaya/arkhivnye-stellazhi.html>архивные стеллажи купить</a>
<a href=https://sever24.ru/meditsinskaya/arkhivnye-stellazhi.html>купить архивные стеллажи металлические</a>
https://sever24.ru/verstaki/garazh.html - верстаки слесарные металлические для гаража

В ограниченном пространстве позволительно эффективно извлекать и сторона под столом. Дорогая мягкая офисная мебель и перегородки с текстурой почти натуральные материалы подчеркивают статус компании. Данная вид корпусной мебели не требует дополнительного укрепления, к примеру, обстановка встраиваемая. Чтобы того воеже она была максимально функциональной, нуждаться правильно ее выбирать. Они предпочитают украшать из конструкции все острые углы.Офисная мебель имеет свои особенности – привлекательный внешний оттенок, совершенный доступ ко всем отделам. Интерьер повинен толкать в единолично момент и дорогим, и выполненным со вкусом. Но практически ни на одном производстве, даже располагая всеми необходимыми параметрами стандартного помещения, никто не может учесть, что в помещении может находиться. Ежели вам нужно не простой обустроить новый офис сиречь модернизировать старомодный, а вы ищете универсальный образ создания рабочей обстановки, дающей возможность увеличить производительность, - вашим приобретением должна стоить модульная офисная мебель. Это позволяет людям с различными финансовыми возможностями персонализировать особенный офис. Многие знают сочетание слов обстановка корпусная, однако не весь прежде конца понимают его значение, пока не приходится ее покупать. Ведь известно, который сотрудники, чувствующие себя удобно для рабочем месте, добиваются на работе лучших результатов, нежели в обратной ситуацииСколько же входит в представление «обстановка чтобы персонала»? Во-первых, это столы – компьютерные и рабочие, приставные столы и столы чтобы ноутбуков, столы чтобы переговоров и простой письменные столы. Через правильного выбора мебели зависит многое. Из всего, который предлагает торг, не беспричинно уж сложно выбрать то, сколько довольно благоприятно влиять на атмосферу в рабочих помещениях, а также образовывать компанию уникальной в глазах клиентов. Хорошо вписываются в офис с всякий архитектурой угловые столы, преимущественно, если основное приглашение к мебели – практичность. Гордо здесь учесть, с целью максимальной отдачи способностей, индивидуальные качества сотрудника и его привычки. В ассортимент может забираться тумба на колесиках, дополнительный столик ради принтера. Большинство элементов модульной офисной мебели в комната сделаны из высококачественных материалов. С одной стороны он вынужден оставаться привлекателен сам по себе, а с новый – гармонически сочетаться с остальными предметами мебели. Ежели сопоставлять стол, которым будет целить руководитель со столами обычными, то стол чтобы руководителя более толстый, в этом столе более толстая столешница. Убедиться в этом несложно – достаточно здесь поселиться.

Be met by Locality fus

(qddepptuko, 2020.01.16 20:45)

Are you serious? <a href="http://cureforedp.com/">pharmacy online cheap </a>
http://iconweldingequipments.com/index.php/component/k2/itemlist/user/90454

Take Plat fus

(fuqrqggxvy, 2020.01.16 11:15)

One at a time from the podagrous <a href="http://20cialismg.com/">cialis 20 mg peak</a>
http://mediazioniapec.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1737015

customer service representative resume with no experience

(KennethGeddy, 2020.01.15 21:24)


can we try online resume help <a href=http://resumehelpservice.com/>resume help customer service</a> resume writing standards

Be met by Plat fus

(iybfcdygxs, 2020.01.15 15:44)

I phobia you procure Tentex Speaking does generic viagra work <a href="http://profviagrapi.com/">pfizer viagra professional</a>
https://member-lab.com/forums/user/Geriabodan/

XRumer 16.0 + XEvil break of captchas more than 8400 types

(kittyLig, 2020.01.13 17:27)

Absolutely NEW update of captchas recognition software "XRumer 16.0 + XEvil 4.0":
captcha breaking of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 12000 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM programms: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.

Free XEvil Demo available.

Good luck ;)


http://XEvil.net/

Amoxicillin Dosage For Ear Infection Toddler Lesjole

(Lesjole, 2019.11.19 17:25)

Herbal Propecia Absolute Achat Cialis Forum Viagra Canada. Shop <a href=http://adrugo.com>buy cialis online</a> Clomid Indication Clomiphene

Order Tiniclazole Online Usa Lesjole

(Lesjole, 2019.09.28 12:07)

Sale Isotretinoin Low Price Diclofenac 150 Buy <a href=http://durazy.com>viagra</a> Propecia Propecia And Levitra Where Do I Get Viagra

thaiand

(krisztian, 2014.06.11 18:18)

nagyon sokat tanultam de ha lehetne pár kérdésem.
5 honapos majom gondot okoz a nevelésben.
nagyon sok bajom van vele
kerem vegye fel a kapcsolatot ha lehet.
mrszabojanos@gmail.com